Prispevki članov

ZAKAJ K TELOVADBI

Sem Jelka, članica Koronarnega kluba Maribor. Bilo je leto 2012 in morala sem si priznati, da marsičesa ne zmorem več početi, kar sem z veseljem počela zase in za vse, ki jih imam rada. Težje sem premagovala stopnice, daljšo pot, tudi dihanje je bilo naporno. Pa še neprestana utrujenost.                                                                             Hotela sem vse to z mojo voljo premagati, pa ni bilo čisto lahko-ni šlo.

Pa me je nekega dne povabila članica koronarnega kluba Maribor iz vadbene skupine Slovenska Bistrica, naj se pridružim vodeni vadbi- pravzaprav uri in pol ustrezne fizioterapije, ki smo je lahko deležni vsi, ki bi si radi pomagali v prijetnem druženju v prostorih METULJČKOV-nasproti občinske zgradbe v Slovenski Bistrici.             Vse je na voljo enkrat tedensko uro in pol ob glasbi, pod strokovnim vodenjem vaditeljce in predsednice naše skupine.

Pridružite se nam, saj vas to stane le 12 eur na mesec. Vsakič smo deležni še 2x merjenja krvnega tlaka in kontrole pulsa po vadbi.

Ni pretežko, je pa zelo koristno, pa tudi veselo. Deležni smo lahko tudi predavanja kardiologa, predavanja o zdravi prehrani in psihološki pomoči psihologa. Družimo se tudi na zborih članov kluba, na piknikih z organizirano nordijsko hojo, kopanjih v Radencih in izletih, ter vsako letnega organiziranega  7 dnevnega letovanja po programu obnovitvene rehabilitacije v Strunjanu, Radencih in Šmarješih toplicah.